Već vam je poznato da ime zlatare Personal potiče upravo od našeg usmerenja da nakitu pružimo lični pečat, VAŠ pečat, zbog kog ćete uvek pamtiti trenutak kad ste neki komad poklonili (ili dobili na poklon). I ne samo to, na taj način taj prsten, ili bilo koji drugi komad nakita više nije običan, već je nešto što ste vi zamislili, osetili i zavoleli, i na kraju nama dopustili da za vas i napravimo.

U nastavku teksta želimo da vam predočimo zašto verujemo da je “dizajn po porudžbini” vereničkog prstena prava odluka, i inspiracija za vas da pustite mašti na volju, i dopustite našim juvelirima da ostvare ono što izmaštate, jer je Personal zlatara posebna upravo po tome.

Biti drugačiji nije samo trend

Jedan od glavnih razloga da odaberete unikatan verenički prsten, ili da ga izradite po porudžbini, jeste što želite da budete drugačiji, i želite da nosite nešto što će definisati ne samo jedan jako važan trenutak u vašem životu, kao i nastavak tog života u bračnoj zajednici, već takođe želite da vas definiše kao ličnost.

Naravno, uvek se postavlja pitanje da li je reč o trendu, budući da insistiranje na drugačijem ne mora uvek da znači da je to urađeno sa ukusom, ili da je urađeno dobro i kvalitetno. Ono što vi zapravo želite kada naručujete verenički prsten jeste da taj unikatni komad nakita postane lep, ekspresivan i poseban simbol vaše veze, a vrlo često se može desiti klasičan ili tradicionalan dijamantski verenički prsten jednostavno neće ispuniti očekivanja, bar ne u vašim očima. Eto inicijalnog razloga da poželite verenički prsten po porudžbini.

Na šta treba obratiti pažnju kad razmišljate o dizajnu prstena?

Možda na prvi pogled deluje jednostavno, ali kada razmišljate o dizajnu vašeg budućeg vereničkog prstena nije dovoljno samo da odaberete kombinaciju dragog kamena i metala, već postoje još neki koraci koje morate uzeti u obzir. Za početak, celokupan dizajn prstena obuhvata nekoliko stvari: izgled obruča prstena, boje, i raspored dragog kamenja, posebno ako planirate da ih bude više.

Prvo za šta se odlučujete jeste boja plemenitog metala od kog će biti obruč prstena, odnosno da li će biti od belog, žutog ili roze zlata, ili od platine. Belo zlato je posebno atraktivan izbor zbog svoje sposobnosti da se lako ukombinuje sa bilo kojim dragim kamenom, nezavisno od njegove boje ili samog rasporeda na prstenu.

Drugo, i ne manje bitno, jeste da se odabere razmeštaj dragog kamenja na samom obruču, i to tako da dovede do izražaja dragulje koje ste odabrali, ali da istovremeno ne naruši ravnotežu između glavnog kamena i ostalih. Takođe, važno je da sam obruč prstena bude dovoljno čvrst i izdržljiv kako bi dragulji mogli da budu umetnuti u ležišta bez bojazni da će ispasti, ili da će prsten biti previše težak zbog toga.

Na kraju, glavni dragi kamen po kom će vaš verenički prsten biti najprepoznatljiviji jeste izbor i korak u kom možete da budete najkreativniji i najopušteniji, istovremeno. Možete izabrati najklasičniji dijamant, najcrveniji rubin, ili će možda odluka pasti na blage nijanse safira, akvamarina, ili možda neku intenzivniju zelenu smaragda.

Mogućnosti po pitanju boja su skoro neograničene, naročito što pored osnovnih nijansi, koje su i najtradicionalnije, postoji veliki broj pink, tirkiznih ili ljubičastih koje odstupaju od definicije nekog dragulja, ali doprinose njegovoj unikatnosti.

Naravno, kada je reč o dragom kamenu, nije samo boja bitna, već i način brušenja i oblik, jer su oni najključniji za predivno i pomalo hipnotišuće prelamanje svetlosti koje privlači pogled ka vašoj levoj šaci.

Koje su prednosti ako se odlučite za porudžbinu unikatnog prstena?

  • Za početak, imaćete to zadovoljstvo da upotrebite svoju maštu u kreiranju nečeg jedinstvenog. Svaki korak osmišljavanja, svaki detalj i svaka oblina vašeg budućeg prstena otkriće vam šta znači prava radost stvaranja.
  • Jedna od takođe važnih stvari jeste što ćete biti sigurni u kvalitet koji dobijate za uzvrat. Kada poklonite poverenje pravom juveliru, koji će se potruditi da maksimalno izađe u susret vašim željama, ali i da u svom radu koriste materijale vrhunskog kvaliteta, nećete imati nikakvih bojazni kada je u pitanju krajnji rezultat.
  • Vaš prsten će automatski postati i simbol vaše bračne priče, a u tome leži i njegova najveća vrednost. Vaš prsten ima posebno značenje jer su u njemu satkana sva vaša najdublja osećanja, kao i priča vezana za nastanak samog prstena.

Možda će vam u početku biti teško da osmislite pravi, naročito ako za inspiraciju koristite različito zanimljivo ili unikatno vereničko prstenje, koje pleni dizajnom i korišćenim materijalima. Ipak treba znate da su juveliri Personal zlatare uvek tu da vam pomognu prilikom vašeg izbora, da učestvuju u stvaranju dizajna i time ostvare vaše snove i omoguće vam da posedujete nešto tako vredno kao što je verenički prsten posebno skrojen za vas.

Znajte da je ovakav jedan prsten bezvremena investicija, i predivan način da uvežete ljubavnu istoriju vaše veze sa veridbom i brakom koji predstoji, pa u našoj Personal zlatari pogledajte unikatne modele vereničkog prstenja koji vas mogu inspirisati da dizajnirate vaš sopstveni i omogućiti vam da u njemu zauvek uživate!