DIJAMANT je uvek nepogrešiv izbor, simbol večnosti i neuništivosti, stabilnosti i večne ljubavi. Osvojiće srce svake dame koja ima istančan ukus.

Zadivljenost dijamantima nije samo zbog njegove lepote, već i zbog činjenice da je najtvrđi od svog dragog kamenja, te je postao predmet požude.

Beli dijamant je nepogrešiv izbor, ukoliko želite da svojoj izabranici pokažete da ste spremni da provedete ostatak života zajedno.

dijamant

Plava, čista i prozirna boja SAFIR vezuje za nebo i svetlost, pa samim tim simbolizuje mudrost, čistotu, čednost, poštenje, istrajnost. Po svojoj izvanrednoj tvrdoći, zajedno sa rubinom nalazi se odmah iza dijamanta.

Boju dragog kamenja delimo na tri komponente – nijanse, zasićenost i ton. Nijansa dragog kamena se uglavnom naziva boja dragog kamena. Plavi Safir dragi kamen se nalazi u smesama plave i drugih boja, raznim nijansama i različitih nivoa zasićenosti.

Plavi safir, kao simbol sigurnosti, na najlepši mogući način zaokružiće vašu ljubavnu priču.

SMARAGD mnogi smatraju najlepšim dragim kamenom.
Najveći razlog za to jeste njegova smaragdno zelena boja, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Smaragd se smatra kamenom inspiracije, ravnoteže i blagostanja, i unutrašnje lepote. Postoji tumačenje da upravo smaragd pojačava bezuslovnu ljubav.

Smaragd je najveličansteniji ukoliko je okružen belim brilijantima, i time oni stvaraju savršen sklad. Ukoliko vaša izabranica ima zelene oči, smaragd će joj savršeno pristajati.

Preporučujemo zeleni smaragd svim damama koje žele vise od klasike na svom vereničkom prstenu.

RUBIN svojom crvenom bojom asocira na ljubav, strast, i moć.

Zbog svoje izvanredne tvrdoće i sjaja, kao i rariteta, oduvek je svrstavan u najvrednije drago kamenje.

Boja rubina varira od narandžasto-crvene do ljubičasto-crvene, ali čisto crvena boja se smatra najvrednijom.

Ukoliko se odlučite da svoju izabranicu obradujete prstenom sa rubinom, imajte na umu da on simbolizuje strastvenu i neraskidivu vezu.


AKVAMARIN je poznat po svojoj čisto prozirnoj plavoj boji.

Postoji verovanje da je zarobio lepotu mora. Neptun, kralj mora, ga je dao kao poklon sirenama. On donosi ljubav svakome ko ga poseduje.

Pripada BERIL grupi, a od smaragda se razlikuje upravo po karakterističnoj boji. Što je plava boja ovog kamena tamnija, on se smatra vrednijim.
Simbolizuje čistotu ljubavi i bračne sreće, ali i hrabrosti i odvažnosti.

Akvamarin je pravi izbor za dame istančanog ukusa koje vole prozračnost i čistotu kada je drago kamenje u pitanju.

AMETIST se i danas smatra za jedan od najpoželjnijih i najpopularnijih ljubičastih kamena.

Boja ametista je često neujednačena, varira od ljubičaste do boje lavande, staklastog je sjaja. On se smatra spiritualnim i duhovnim kamenom.

Takođe je kristal zaštite, nesebičnosti i plemenitosti.
Budi intuiciju, unosi mir i jasnoću.

Ametist je idealan izbor za dame koje vole magično kamenje, koje ojačava duh i unutrašnji mir.

MORGANIT je dragi kamen koji pripada porodici akvamarina.
Njegova nežno roze nijansa prosto očarava i svakom vereničkom prstenu daje posebnu notu prefinjenosti i elegancije.

Postoji verovanje da je upravo morganit kamen ljubavi. On pomaže stvaranje fleksibilnijeg stava prema ljudskim različitostima. Leči netoleranciju i predrasude. Ovo je veoma redak kamen i samo zato nije postao popularan kao njegovi rođaci.

Ovaj veličanstveni kamen pokazuje svoje najlepše boje, koje idu od svetlo ružičaste do nežno ljubičaste.


TANZANIT je veoma jedinstven kamen.
On se nalazi samo na jednoj lokaciji na svetu, u afričkoj državi Tanzaniji.

Tanzanit je slavljen kao dragulj 20. veka. Eksperti za drago kamenje su bukvalno ostali bez teksta, kada su im prikazani prvi tamnoplavi kristali. Njegova plava boja koja se presijava u blago ljubičastoj nijansi je stvarno fantastična. Njegova boja varira od teget do svetloljubičasto plave.

Najtraženija boja je plava, uokvirena svetloljubičastom nijansom. Specifično za tanzanite je pojava više boja u jednom kamenu. Zavisno od ugla iz kojeg se gleda, kamen se javlja u plavoj, ljubičastoj ili sivoj, braon ili žutoj nijansi.
On je simbol besprekorne, ali i neobične elegancije.

Namenjen je damama koje su samopouzdane i individualne.

U Personalovoj bogatoj ponudi pronaći ćete pregršt interesantnih modela koje krasi upravo ovaj kamen. Retke su dame koje su ravnodušne na plavetnilo ovog malog dragulja, koji je naša preporuka za sve dame istančanog ukusa.