Devojke i dame ulažu veliki trud u uklapanje nakita sa odećom i frizurom – da li pri tome treba uzimati u obzir i šminku? Stil je vidljivi produžetak ličnosti, i njime čovek poručuje mnogo i pre nego što progovori. Pravi odabir odeće i detalja može učiniti velike stvari, a treba obratiti pažnju na svaki aspekt izgleda. Kada je u pitanju šminka, važno je izgledati čisto i uredno, a za sve ostalo pustite mašti na volju! Uklapanje šminke sa odećom tj. odevnim kombinacijama i nakitom zavisi pre svega od Vaše mašte i želja, a ukoliko niste voljni da previše eksperimentišete – uz pomoć ovih smernica ćete u svakoj prilici izgledati savršeno, a nakit i šminka isticaće Vašu lepotu i dobro ići u paru.

Slaganje metala

Metalik šminka izgleda veoma glamurozno, a sjaj je ponovo u modi; mat karmini su pošli na godišnji odmor dok ih menjaju nijansirani sjajevi, hajlajteri dolaze u skoro svim bojama koje možete zamisliti, a sjajne senke za oči – nisu nikada ni „otišle”! Svoj nakit od zlata različitih boja upotpunite istim tonovima šminke, za dobro uklopljen, kompletan i elegantan izgled.

„Metale” kombinujte ovako:

  • nakit od roze zlata i šminka zlatnih, bakarnih i ružičastih tonova izgledaju toplo, privlačno i raskošno – a rose gold je jedna od najmodernijih boja u poslednje vreme;
  • uz platinu i belo zlato osenčite lice i kapke neutralnim i zemljanim tonovima, sa akcentima koji se prelivaju u srebrnoj i beloj boji;
  • žuto zlato neka prati šminka toplih boja i zlatan sjaj.

Akcenat u boji možete staviti na usne: karmin jarke boje će razbiti monotoniju na odličan način i mamiti poglede, a neutralne, nežne nijanse učiniće da izgledate sofisticirano.

Blistajte u tonu dragog kamenja

Iako se nakit i šminka uklapaju prilično slobodno, jedno od retkih pravila kojih se treba pridržavati jeste nošenje boja koje su već prisutne, ili se makar dobro slažu. Odredite da li vam je za određenu priliku važnije da se našminkate na određeni način, ili ponesete nakit koji ste imali na umu.

Ako je vaša ogrlica oplemenjena dragim kamenjem u nijansama plave boje, ispratite je plavim hajlajterom ili uz malo sjajne plave senke za oči – a ako ste dovoljno hrabri, ekstravagantni i umete to da iznesete, ne ustručavajte se ni da odaberete plavi karmin! Jedino je važno da ne dopustite da plava, ili druga boja preuzme ceo look – neka je bude samo u tragovima, kako bi sve povezala u celinu, a da ne bude jednolično ili izgubi željeni efekat.

Nešto klasičniji primer kombinovanja boja je zelena i roze: efektan ružičasti karmin prelepo ide uz smaragde, a braon je najzahvalnija za kombinovanje.

Ne zaboravite ni boju očiju! Plave će zablistati uz nijanse narandžaste, terakota boje i druge tople nijanse, bakar i zlato, braon idu uz sve, a zelene oči izgledaju magično uz nijanse ljubičaste, roze i sive.

Univerzalna šminka uz koju ide “sve”

Ukoliko je nakit u prvom planu, i po vašem mišljenju dovoljno upadljiv i raskošan sam za sebe, možda ćete želeti da šminka za oči bude jednostavna, bez širokog spektra boja i kompleksnih oblika.

U tom slučaju, ovako nanete senke istaći će vašu lepotu taman koliko treba, a dozvoliti nakitu da zablista:

  • neutralna šminka zemljanih tonova – prikladno za svaku priliku;
  • crni ili braon smokey – jednostavan, upečatljiv i neprevaziđen izgled za veče;
  • monohromatska šminka – boja kajsije, nežna roze, bordo ili suptilno nijansirana nude: stavite je na oči, ali i usne i manjem intenzitetu na obraze.

Svaka od ovih opcija uklapa se sa najrazličitijim vrstama nakita, od belog zlata do dragocenih dijamanata i nakit sa biserima, bilo da su u pitanju komadi bez dragog kamenja, bilo da je nakit oplemenjen draguljima raznih boja.

Dodajte hajlajter u unutrašnje uglove oka i izgledajte svežije i svečanije – za bele metale srebrni, za zlatan nakit zlatni. Dobar crveni karmin je mala crna haljina u svetu nakita, a uz neutralnu šminku na očima možete odabrati karmin u boji koja se uklapa sa dragim kamenjem na vašim minđušama, ogrlici i drugom nakitu.

Otkrijte bogatu Personal kolekciju za sve važne momente

Ako ste u potrazi za detaljima koji će biti sjajna završnica za Vaš izgled, i nakitom koji traje večno – upoznajte se sa Personal dizajnom na našem sajtu, ili uživo u hotelu „Hajat”. Uz našu pomoć pronaći ćete savršene detalje, koji će učiniti stajling koji ste osmislili sami kompletnim i upečatljivim.