Burme od belog zlata su najčešći izbor savremenih mladenaca. Klasične i glamurozne u isto vreme, ove burme plene svojom lepotom i elegancijom. Mogu biti sjajno polirane, ili matirane u različitim teksturama po vašoj želji.

Ženska burma može biti ukrašena jednim dijamantom koji svojim svetlucavim, bistrim sjajem svedoči o večnoj lepoti jednostavnosti. Muška burma u belom zlatu, sasvim odmerena, odaje vrhunsku izradu i na najdiskretnijim burmama. Burme od belog zlata jednako elegantno izgledaju i sa nizom sitnijih dijamanata, koji će dodatno istaći lepotu i blistavost belog zlata.

Belo zlato je samo po sebi metal specifične žute boje, ali razvojem tehnika izrade i potrebom postizanja različitosti u estetskom smislu, izvršeno je takozvano legiranje zlata, čime je dobijena svetlija nijansa, popularnog naziva belo zlato. Ono se dobija tako što se žuto zlato legira sa niklom, paladijem, cinkom. Za još čistiju nijansu belog zlata, na njega se nanosi rodijum koji ostaje na površini i daje zlatu čistu, belu boju.