Otkrijte kako nositi prave kombinacije dobrog nakita na poslu – za dobar izgled u svakom trenutku. Nakit na poslu – šta je dobro, koliko je previše, i da li uopšte brinuti o tome? Odgovarajući detalj može istaći vaše kvalitete na pravi način i ostaviti utisak profesionalne osobe sa ukusom, i zato pročitajte naše smernice.

Suptilno, elegantno i kvalitetno

Za većinu radnih mesta, ovo su prioriteti što se tiče vizuelnog identiteta, istog pravila treba da pridržavate i kada ujutru birate nakit uz odevne kombinacije.

Ulaganje u kvalitetan nakit od plemenitih metala koji dugo traje odaje utisak profesionalne osobe koja zna da ceni prave stvari u životu. Odložite krupnu bižuteriju koja zvecka i izgleda jeftino, i stavite svoju finu zlatnu narukvicu, elegantan dijamantski prsten ili delikatnu ogrlicu od platine – samo bez gomilanja!

Biseri su uvek dobra ideja!

Klasika koja nikada ne izlazi iz mode jer je nadilazi, i komadi koji se mogu nositi za svečane i svakodnevne prilike – biseri su univerzalno dobar izbor nakita za posao!

U zavisnosti od izrade dobro se kombinuju sa različitim bojama zlata i dragog kamenja, ali najlepše idu sa sitnim brilijantima, i belim metalima poput platine i belog zlata.

Ipak, nemojte preterivati – kombinujte nakit sa biserom ovako:

  • minđuše i narukvica ili minđuše i prsten;
  • biserna ogrlica od jedne niske i narukvica, ili ogrlica i prsten;
  • biserna ogrlica sa dvostrukom niskom oko vrata i ništa više.

Ukoliko na sebe odjednom stavite ogrlicu, narukvicu, minđuše i prsten – ne postižete sofisticiran poslovni izgled.

Nakit za razgovor za posao

Smatrajte da ste se za razgovor za posao dobro obukli ako se potencijalni poslodavci posle razgovora jedva i sećaju šta ste nosili – jer su bili zaokupljeni vašom ličnošću i profesionalnim veštinama!

Jedino što treba da bude upadljivo je vaš CV, i zato birajte potpuno minimalističke komade. Klasične burme ili jednostavan verenički prsten su uvek u redu; minđuše od belog zlata, biserna ogrlica ili kvalitetna, nežna bižuterija – sasvim dovoljno, osim ako nije cilj razgovora nije iskazati kreativnost i naglasiti lepotu.

A šta treba izbegavati kada je u pitanju nakit za posao?

Bez obzira na to koliko je vaše radno mesto otvoreno i nije bitno kako izgledate, sve dok dobro radite – određenu vrstu nakita treba izbegavati, najviše iz praktičnih razloga.

Glomazne, šljašteće komade

Smatra se pomalo neprofesionalnim da privlačite pažnju bilo čime što nije vaše fantastično umeće u radu. Pravila je moguće zaobići ukoliko radite u kulturno – umetničkom sektoru, ali najbolje bi bilo da na posao ne nosite nakit koji bi mogao da prođe i na večernjem koktelu, svadbi ili žurci. Ne samo zbog toga što će vas zagledati i komentarisati, nego i jer je neudobno – nositi teške i velike minđuše osam sati radnog vremena vam neće ni prijati!

Glomazne narukvice

Bučne su i skreću pažnju kako pomerite ruke, nepraktične su ako se bavite manuelnim radom, žuljaju ako radite na kompjuteru. Nosite ih na putu do posla i vratite po izlasku iz kancelarije, a dok radite odložite ih na sto ili u tašnu – ili ih u potpunosti izbegavajte.

Pirsinzi i body chain-ovi

Kao društvo se polako ali sigurno krećemo ka vremenu kada tetovaže i pirsinzi više neće smetati nikome, ali za sada to nije tako. Ako radite u ugostiteljstvu ili drugom poslu gde ste svakodnevno u kontaktu s mnogo ljudi, najbolje bi bilo da pirsinge sakrijete ili okrenete tako da se ne vide, jer nikada ne znate kada neko sebi može da da za pravo da vam uputi ružne komentare ili pravi probleme na poslu. Ako ne možete ili ne želite da ih prikrijete ili izvadite, nabavite najneupadljiviji pirsing nakit za posao.

U Personal zlatari ćete pronaći savršene komade nakita za posao, ali i svaku drugu priliku – otkrijte lepotu iz naše umetničke radionice i bez reči ispričajte priču o svom stilu.