Dijamantske minđuše predstavljaju obavezan deo kutije za nakit svake žene od stila. Njihova dominacija klasikom u modi i detaljima koji je prate im omogućava da apsolutno nikad ne izađu iz trenda. One su uvek bezbedna luka za trenutke kada nemate inspiraciju da eksperimentišete.

Dijamanti ne gube vrednost, pa takođe znate da ste, pored kupovine prelepog ukrasa, napravili i dobru investiciju. Kao što verovatno i sami znate, pored prstenja sa dijamantima, postoji još jedan klasičan komad nakita koji je nezaobilazan kad se radi o eleganciji. To su dijamantske minđuše.

Ovakve minđuše su u stanju da svaku vašu odevnu kombinaciju podignu na viši nivo. Da je dodatno stilizuju, učine svečanijom i elegantnijom, ali i da privuku pažnju.

Minđuše sa jednim dijamantom

Moderne dijamantske minđuše, koje su nam danas tako omiljene, su se prvi put na modnoj sceni pojavile krajem 19. veka. Vrhunac popularnosti su dostigle 70-ih godina prošlog veka, i iako su tad možda bile rezervisane samo za svečane prilike, danas možete videti mnoge sportiste ili javne ličnosti koje ih nose kao jednu, u paru, ili u kombinaciji sa drugim minđušama u okviru modernog, pank izgleda, sa više probušenih rupa na ušima.

Jednostavne dijamantske minđuše su na ovaj način postale modni detalj koji mogu nositi svi. Od dama koje preferiraju svedene, svakodnevne poslovne kombinacije, do ljubitelja rock’n’roll-a, koji će jednostavnim minđušama ovog tipa lako moći da dopune svaku buntovničku, kožnu kombinaciju sa svetlucavim dijamantima koji će ostale nitne i svetlucave rajsfešluse samo još više dovesti do izražaja.

Upravo zbog velike prilagodljivosti jednog ovakog modnog detalja smo i postavili pitanje kako da odaberete par koji će vama najviše odgovarati, odnosno vašem stilu odevanja. Naravno, treba napomenuti da, ako već želite da kupite ovakve minđuše, onda se potrudite da odabrete one čiji će kvalitet biti proporcionalan ceni, odnosno budžetu koji ste izdvojili, a evo i 3 stavke po kojima ćete ih prvo prioritizovati, jer dijamanti nisu obično drago kamenje i svaka kupovina je istovremeno i određena vrsta ulaganja.

Boja dijamanta

Kao što znate, dijamanti su poput malih blistavih ogledala, u stanju da reflektuju sve što se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini. To znači da će dijamant odraziti boju plemenitog metala u koji je ugrađen, vaše kože, naočara, pa čak i drugih minđuša.

Način brušenja dijamanta

Ako već kupujete ovakve minđuše, onda to znači da želite da svetlucaju i prelamaju svetlost u najvećoj mogućoj meri, a to najviše ima veze sa načinom na koji su brušeni. Ako je to ono što želite, onda se odlučite za brilijantske minđuše, jer dijamanti brušeni na ovaj način najlepše prelamaju svetlost i upravo je to svetlucanje ono po čemu se najviše prepoznaju. Brušenje je za ove dragulje verovatno i najbitnije kad je reč o njihovom izgledu, jer će loše izbrušen dragulj izgledati beživotno i neupadljivo.

Oblik i veličina dijamanta

Stvari o kojim takođe treba razmisliti pre kupovine detalja kao što je ovaj, kao i uklapanja u Vaš stil, jeste da uzmete u obzir veličinu i oblike. Ako se odlučite za najklasičniju moguću varijantu, onda je to dijamant ugrađen u jednostavne držače. Ovakve minđuše su najdiskretnije ali jako efektne.

Drugi prilično popularan model su viseće minđuše, gde dijamanti mogu biti ugrađeni u okvir različitih oblika. Od tipa “luster”, srce, ili nekog drugog podjednako interesantog i jendostavnog oblika koji će elegantno visiti sa vašeg uha.

Na kraju, tu su dijamantske alke koje spadaju u malo moderniju varijantu. Odlično dopunjavaju stil osoba koje vole nnekonvencionalan pristup nakitu.

Kako nositi dijamantske minđuše uz određeni outfit

Istaknite dijamantski nakit tamnim tonovima. Uz teget, crni ili sivi autfit, Vaši dijamanti će blistati! Dodatno ćete ih naglasiti ako kosu blago stavite iza uha ili je podignete u elegantnu punđu.

Drugi komadi nakita?

Preporučujemo da nošenje drugih komada nakita svedete na minimum.

Možete, na primer, kreirati moderan izgled i kombinovati svoje dijamantske minđuše sa srebrnim nakitom zanimljivog, asimetričnog dizajna. Takođe, možete odabrati malo tradicionalniji pristup i odlučiti se za zlato.

Ako želite da eksperimentišete sa kombinacijom dijamanti-drago kamenje, onda probajte da odaberete komade koji su pored nekih drugih dragulja, optočeni i dijamantima. Takođe, ova kombinacija veoma zavisi od prilike u kojoj ćete je nositi, tako da se definitivno preporučuje da izbegavate preterane ogrlice, i po mogućstvu se držite narukvica i prstenja.

Dijamanti su nekada bili predviđeni isključivo za posebne prilike, kao odraz materijalnog statusa i moći. Danas dame nose svoje dijamante uvek i svuda, bilo na posao, šoping ili šetnju parkom.

U zlatari Personal možete naći dijamantske minđuše u koje ćete se zaljubiti. Uverićete se da je Merilin Monro bila u pravu kad je izjavila da su dijamanti najbolji prijatelji svake žene.