Nakit za venčanje treba birati sa posebnom pažnjom. To su dragoceni detalji koji će oplemeniti Vaš stil za veliki dan. Verenički prsten i burma su već na Vašoj ruci. Obasjajte lice blistavim dijamantskim minđušama.

Istina je da će vaša venčanica najviše upadati u oči, ali pravi dodaci će samo upotpuniti i naglasiti vaš izgled. Dodavanjem ličnog potpisa haljinu ćete učiniti unikatnom. Pored biranja haljine, vela, cipela, nakit koji ćete nositi predstavlja jedan od najvažnijih izbora. Zato sastavili listu koraka koju treba da ispratite da bi vaš nakit zaista blistao tog posebnog dana.

Uklopite boju nakita sa bojom venčanice

Različite boje zlata, bolje izgledaju kada se uklope sa određenom bojom venčanice. To znači da ne mora nužno da važi standard “belo ide uz sve”, pogotovo za mlade koje ni ne žele belu venčanicu.

Ako ste izabrali venčanicu u boji slonovače, ova boja se najlepše slaže sa žutim zlatom. Ono dovodi do izražaja zlatan ton koji poseduje slonovača. Uz čisto belu haljinu najbolje ide belo zlato.

Ako želite haljinu koja ide uz sve boje zlata, odnosno i žuto, i roze i belo , dijamantski bela haljina je savršen izbor. Ovakva venčanica je tačno za ton “mekša” od čisto bele, i samim tim predstavlja nijansu koja će svima dobro stajati.

Uz haljinu u šampanj beloj boji birajte ogrlice, narukvice i minđuša prema nijansi u kojoj su rađeni detalji na venčanici.

Manje jeste više

Nemojte nikada nositi i ogrlicu, i narukvicu i minđuše i tijaru. Nakit služi da na suptilan i poseban način dovede vaš izgled do izražaja, dok je previše nakita upravo to, previše.

Nakon što ste odabrali haljinu, utvrdite koje delove tela ističe – da li ima naglašen dekolte, izrez oko vrata, ruke, struk itd. Ako haljina ima otvoren i bogat izrez, mnogo je bolje odlučiti se za par raskošnih visećih minđuša.

V-izrez čini prelepu kombinaciju sa nekom čoker ogrlicom sa glomaznijim i naglašenim priveskom.

S druge strane, ako je vaša haljina jednostavnijeg kroja, slobodno možete naglasiti vrat i dekolte nekom upečatljivom ogrlicom. Minđuše odaberite u skladu sa frizurom. Ako rešite da pustite kosu, onda će minđuše sa šrafom ili suptilne viseće biti sasvim dovoljne. Uz punđu možete da probati nešto dramatičnije kao što su glomazne “luster” minđuše.

Krajnji savet je da izbegavate stilove nakita koji će se previše poklapati sa krojem i detaljima venčanice, jer ne želite da izgledate previše “pod konac”.

Ostanite verni sebi

Nađite komade u koje ste se apsolutno zaljubili ili nakit koji ste nasledili a jako vam je drag. Mi možemo samo da vam kažemo da sa jednostavnim parom dijamantskih ili bisernih minđuša ne možete nikako da pogrešite.

Na kraju dana, nakit koji odaberete treba da reflektuje vas i vašu ličnost. Najbolji ukras koji tog dana možete poneti je samopouzdanje, a nakit je tu da ga dovede do izražaja.

Baš takav nakit, sa ličnim pečatom i jedinstvenim dizajnom naći ćete upravo u Personal zlatari. Ulepšajte svoje venčanje nakitom iz naše kolekcije!