Pogledajte kakve nam trendove u nošenju nakita donosi ova godina i kako ih uklopiti u svakodnevne i svečane kombinacije, za stil oplemenjen modernim asesoarima!

Letnja sezona donosi osveženje i u modnim trendovima: motivi cveća i mora, blistavi lančići i krupne minđuše najavljene su kao sezonski hit na modnim pistama širom sveta, u Parizu, Njujorku i Milanu. Modeli su uz ekstravagantne kombinacije prošetali detalje koje i vi možeti poneti u svakoj prilici – istražite ih do detalja!

Leto u znaku cveća

Najveći hit najavljen za leto koje već traje jesu komadi inspirisani buketima, baštama i nepreglednim cvetnim poljima. Ponesite njihov najlepši deo na sebi, i odaberite ogrlicu, narukvicu, prsten ili minđuše sa cvetom.

Ljubiteljke minimalizma mogu da odahnu – pored raskošnog i kitnjastog nakita, nose se i jednostavniji, ali ništa manje lepi i elegantni cvetni ukrasi. Svetski poznati dizajneri izbacili su i po nekoliko kolekcija, a kao primer raznovrsnih kolekcija za prave dame tu su Flora i Frivole kompanije Van Cleef & Arpels. Grupice brilijanata ili drugog plemenitog kamenja koji blistaju u centralnim delovima kao prašnici i tučak, latice od zlata i platine, izrezbareni privesci ili kompaktno, efektno prstenje; ovakav nakit učiniće da na poslu izgledate elegantno, a u izlasku nežno i glamurozno!

Idite korak dalje – sa nakitom za telo

Ovaj smeli trend sačuvajte za večernje izlaske i plaže – presijavanje zlata na preplanulom telu je fantastičan detalj za one koje žele da ostanu doterane u svako doba, pa i na moru!

Bodychain – ove možete pronaći u različitim varijantama, tanke ili deblje, ukrašene kamenčićima, jednostavne ili kao višestruke niske koje se obmotavaju oko struka, vrata i ruku. Možete ih nositi ovako:

    • preko kupaćeg kostima dok se sunčate na plaži ili ispijate koktele u obližnjem baru;
    • preko jednostavne, pripijene majice – najviše će doći do izražaja na jednobojnim odevnim predmetima;
  • što se tiče kombinovanja sa drugim nakitom, dovoljne su vam upečatljive minđuše ili atraktivan prsten u tonu.

Sa nakitom za telo morate biti malo pažljiviji, da ga ne zakačite negde usput ili da vam ne pocepa majicu ako ima grubih ili delova koji štrče.

Ponesite komadić mora sa sobom

Sada smo i zvanično zagazili u letnju sezonu, i brojimo dane do trenutka kada ćemo zaroniti stopala u pesak i talase!

Duh morske obale prenesite i u svoj stajling – svim onim egzotičnim, živopisnim morskim artefaktima koje plima i oseka izbacuju na površinu. Školjke, ajkulini zubi, raznobojno staklo izbrušeno peskom i napuštene ljušturice inspirisale su modne dizajnere da ove godine kreiraju kolekcije koje vas na prvi pogled vraćaju u najlepše dane letovanja. Očekujte pažljivo dizajnirane komade koje prikazuju morski život i rivijeru, raznih boja s akcentom na nijanse između plave i zelene, poput mora, i sedefaste prelive uz dodatak zlata i platine.

Biseri su nezaobilazni! Forma koja se nosi tokom ostatka godine je elegantna i pomalo stroga, i sjajan je izbor za nakit za posao. Kada dođe leto, birajte bisere nepravilnog, asimetričnog oblika, i raznih boja. Da li ste znali da biseri mogu biti i ljubičasti i zeleni?

Krupne minđuše

Ako se svaki put pred izlazak dvoumite šta staviti, a šta skinuti – par statement minđuša je sve što vam je potrebno!

Ove sezone, posebna pažnja poklonjena je velikim minđušama, naročito onima koje imaju oblike ženske siluete ili lica izvijen od deblje žice, radi unikatnog umetničkog efekta. Vrućina je, i pokupićete kosu u rep ili visoku punđu, pa će minđuše doći do izražaja, a o drugim detaljima nećete morati ni da mislite. Od drveta, sa perlicama, raznih boja ili geometrija u zlatu – uz sve se slažu, jednostavne su i efektne.

Mi smo spremni za letnju sezonu – u Personal radionici pripremili smo atraktivne komade bezvremenog dizajna, a ako ste posebno naklonjeni duhu mora, pogledajte našu kolekciju Misis nakita.