Nakit predstavlja nešto posebno za svaku ženu. Kutija za nakit u sebi sadrži prošlost, sadašnjost i budućnost, a svaki komad je priča za sebe. Svaki prsten, minđuša i ogrlica predstavljaju odjek jedne posebne priče ili događaja. Iz vašeg života, života vaših roditelja, bake ili deke, ili budućih života koje ćete tek dotaći, i koji će potom naslediti dragocenosti iz vaše kutije za nakit.

Međutim, u ovom tekstu ne želimo da pišemo o kutiji za nakit, već upravo o dragocenostima iz kutije, o tom jedinstvenom, posebnom nakitu. Onom nakitu koji ostaje sa nama celog života, u našoj kutiji za nakit. U kojoj su sazdane sve naše emocije, snovi, nadanja i svi lepi trenuci.

Stoga, želimo da vam ispričamo jednu posebnu priču. Priču o nakitu, juvelirskom talentu, unikatnosti, ali i mestu gde je splet ovih stvari došao do posebnog izražaja i odakle je sve počelo, a to je zlatara Personal.

Kada nakit postane opipljiva fantazija

Verovatno ste čuli od svoje mame, bake ili prijateljice da za neki određeni komad nakita kažu “nikad ga ne skidam”. Bilo da je u pitanju burma, verenički prsten ili staro porodično nasleđe, ta rečenica je uvek nosila prizvuk konačnosti. Verovali ili ne, razlog zbog kog se toliko vežemo za neki komad ne leži toliko u fantastičnom obliku, skupocenosti korišćenih materijala ili ceni.

Pa kakav je to nakit koji nikad ne poželimo da skinemo? Odakle dolazi? Ko ga pravi? Da li su te stvari uopšte bitne? Zapravo jesu. Jako su bitne, i to je ono čime se upravo zlatara Personal može pohvaliti. Stvaranjem unikatnih komada nakita koji dobijaju status večnog ukrasa svog nosioca.

Personal nije serijska proizvodnja. Personal je poseban potpis darovitog tima ljudi koji ulažu sav svoj talenat i ljubav prema nakitu kako bi stvorili nešto posebno. Nešto neuporedivo, unikatno, i po vašoj želji, fantastično. Kako bi stvorili nakit koji očarava.

Unikatnost kao imperativ

Čin poklanjanja je razlog zašto se toliko vezujemo za nakit i zašto se za njega može reći da igra važnu ulogu u našim životima. Upravo to je razlog usled kog mu pripisujemo važnost i značaj. Ali, zamislite onda koliku veću vrednost ima taj nakit kad se neko od samog starta potrudi da vašu viziju i želju sporovede u delo i na taj način vam u opipljivoj formi pruži emociju koju ste pre toga osećali.

Trenutak kada sama pomisao da izgubite “onaj” jedan prsten ili minđušu, ili da pokidate ogrlicu i narukvicu, u vama probudi osećaj straha i tuge. Kao da ste izgubili nešto nenadoknadivo, jeste onaj trenutak koji nakit čini posebnim. Potom, zamislite mesto odakle dolazi baš takav poseban nakit, i odgovor se sam pruža. Zlatara Personal je upravo takvo, posebno mesto.

Kako to “Personal” radi?

Ono što Personal zlataru izdvaja i čini jedinstvenom jeste detaljna i pažljiva izrada nakita. Blizak kontakt sa kupcima, čije želje se stavljaju na prvo mesto, kao i namera da se ostvare na najlepši mogući način.

Kreiranje svakog novog komada zahteva temeljnost u skladu sa principima izrade. Zlatara Personal se uvek trudi da ispoštuje ideje i zamisli svojih klijenata, a nakon što su oni odobrili dizajn, pristupa se izradi nakita. U tom trenutku naručioci imaju priliku da se upoznaju sa glavnim zlatarom kome dodatno mogu pojasniti svoje želje.

Večni dragulji koji inspirišu

Čin poklanjanja jedan od razloga zašto neki komad nakita dostiže tu posebnu dimenziju u našim mislima i srcima. Postoji još nešto mnogo opipljivije što nas vuče da se zaljubimo. Naime, kada prvi put uživo vidite nakit Personal zlatare, sledi jasna potvrda o trudu i umeću utkanom u izrađeni komad.

Skladan dizajn, savršena završna obrada i primamljivo drago kamenje koje “Personal” upotrebljava, uverljivo igraju svoju ulogu. Vešto uklopljeni u vanvremenski dizajn, dijamanti, biseri, akvamarini, safiri i drugo drago kamenje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Inspirisaće vas da posedujete jedan takav ukras, koji je samo vaš, jedinstven, i vredan straha da ga nikada ne izgubite.

Ono što za kraj slobodno možemo da kažemo jeste da “Personal” zaista poseduje onu notu legendarnosti kakvoj svaka juvelirska kuća teži.