Braon dijamanti se često još nazivaju i dijamantima boje čokolade, šampanjca ii konjaka. Više o tome i poreklu ovih predivnih dragulja možete saznati u nastavku teksta.

Kakvi su braon dijamanti?

Stari Rimljani su bili prvi koji su počeli da ugrađuju braon dijamante u nakit. U moderno doba, braon dijamanti su smatrani manje privlačnim od providnih ili jarko obojenih dijamanata. Jedan period vremena izbegavala njihova upotreba prilikom kreiranja luksuznog nakita.

Braon dijamanti popularnost duguju australijskim juvelirima koji su počeli da ih nazivaju “šampanjac” ili “konjak” dijamantima. Time su ponovo probudili interesovanje za ovu neobičnu nijansu, dok je su “čokoladni dijamanti” uspeli da postanu brend za sebe. Upravo zahvaljujući ovom potezu draguljara ovi dijamanti su vraćeni u centar pažnje koji zaslužuju.

Nakit sa braon dijamantima

Braon dijamanti nakitu daju spektakularnu i toplu notu. Njihova lepota najviše dolazi do izražaja u nakitu od roze zlata. Blistavi, prozirni dijamanti akcentovaće na pravi način lepotu braon dijamanata. Nesvakidašnja kombinacija boja dragog kamenja i roze zlata na minđušama uklopljena je u nakit koji ćete nositi sa uživanjem. Ogrlice od roze zlata i braon dijamanata daće Vašem izgledu originalan i glamurozan pečat. Spoj roze zlata, dijamanata koji zajedno igraju predivnu igru dijamantskog odsjaja. Prsten sa braon dijamantima je biće lep poklon dame koje vole da su uvek glamurozne i jedinstvene.

Šta simbolizuju braon dijamanti?

Dijamanti svih vrsta imaju neku simboliku. Smatra se da braon dijamanti simbolizuju stabilnost, kao i da podstiču opšte blagostanje onih koji ih nose. Smeđa boja takođe ima jake veze sa prirodom, što je zauzvrat povezuje sa osećanjem mira i spokoja.

Braon dijamanti u Personalu

Naša zlatara se može pohvaliti unikatnim komadima optočenih upravo braon dijamantima. Poput veličanstvenog vereničkog prstena u kombinaciji roze zlata i braon dijamanata, ili svedeni prsten oplemenjen braon dijamatima. U oba slučaja je reč o komadima koji ostavljaju snažan utisak. Preporučujemo ih svim modernim i odvažnim damama koje žele putem nakita da naglase svoju individualnost!