Idealan poklon za vaše važne trenutke je upravo nakit. Njegova neprolazna lepota i vrednost sačuvaće dragocena sećanja na voljene ljude i trenutke.

Godišnjice su nešto što želimo da obeležimo, a obično želimo da obeležimo nešto što smatramo da nas je učinilo jako srećnim, i što je na neki način ispunilo naš život.

Iz tog razloga ljudi pridaju veliki značaj godišnjicama veze ili braka, jer je ta jedna osoba upotpunila život ove druge, i dala mu novi smisao, i iz tog razloga dileme oko poklona za godišnjicu nastaju iz sasvim opravdanih razloga. Naše mišljenje je da posebna godišnjica zavređuje i poseban poklon u vidu unikatnog komada nakita, a zašto tako mislimo, saznajte u nastavku teksta.

Nakit – simbol neraskidivih veza i zajedničke budućnosti

Moglo bi se reći da nakit predstavlja univerzalan poklon. To je stvar koja se može pokloniti bilo kojim povodom. Bez obzira da li je rođendan, venčanje, ili u ovom slučaju, godišnjica. Zašto je tako? Zašto ne bismo uvek kupovali nešto unikatno, vredno i večno? Odgovor leži upravo u ovim epitetima, koji bi izgubili na svom značaju jako brzo, i istrošili bi se kao reči kada se suviše koriste.

Kad ste u braku ili u vezi, naročito posle dužeg niza godina, postoji razlog zašto će belo zlato optočeno dijamantima ili biserima biti nešto za šta ćete se odlučiti da poklonite voljenoj osobi. Ovakav nakit simboliše neraskidive i večne spone koje spajaju vas i vašeg partnera. Samim tim nešto neuništivo, što će nekome zauvek pripadati. A to je upravo ono obećanje koje dajete ovakvim nakitom, zar ne?

Suptilna biserna ogrlica i iste takve minđuše. Ili možda dijamantska narukvica, su sasvim sigurno komadi koji će pokazati vašoj voljenoj osobi koliko vam znači. Jer su sva slatka obećanja i sve lepe uspomene satkane u baš ovakvim, vrednim komadima nakita, koji se iz poklona transformišu u otelotvorene uspomene za buduće generacije.

Sa nakitom ne možete da pogrešite

Vredni komadi nakita definitivno predstavljaju onu večitu vrstu poklona koju je teško nadmašiti. Pitanje na koje takođe treba odgovoriti se odnosi na to da li bi valjalo da vodite računa o vrsti nakita koju kupujete.

Ako ste dočekali srebrnu ili zlatnu svadbu, potpuno je jasno da ćete svojoj partnerki kupiti neki komad nakita napravljen od ovih metala. Što se tiče godišnjica braka ne postoji neko ograničenje po pitanju vrste nakita koje ćete morati da ispoštujete. To su trenuci kada čak možete ponovo kupiti verenički prsten ili burme. Na taj način simbolično obnavljate svoje zavete, i obeležavate jubilej svog braka.

Šta raditi kada je u pitanju godišnjica veze? Neka posebna ogrlica ili par minđuša će je sasvim sigurno usrećiti. Savetujemo vam, ako vam je ipak prsten privukao pažnju, da ga ostavite za neku drugu priliku, jer prsten kao komad nakita verovatno ima najveću simoliku.

Postoji dragulj za svaku godišnjicu

U današnjem vremenu, svaki dragoceni metal i dragi kamen našli svoju simboliku merenu godinama trajanja jedne veze ili braka. Svaki posebno na svoj način, zbog čega su godišnjice dobile ime baš po ovim draguljima.

Ova činjenica može znatno da vam olakša potragu poklona. Za prvu godišnjicu kupovaćete zlato, 10. dijamanante, 20. smaragde, 30. bisere, 40. rubine a za 50. opet zlato u bilo kojoj od njegovih nijansi. Naravno, nema potrebe da se osećate ograničenim, i da mislite da ovo važi samo za godišnjice braka.

Na kraju dana, najvažnije je da voljenu usrećite i označite taj jedan datum koji vama oboma, a i vašim bližnjima, toliko znači. Personal zlatara je mesto u kom ćete pronaći onaj jedinstveni komad koji tražite.