Crni dijamanti se smatraju izuezetno dragocenim, lepim, kao i izuzetno vrednim, a istovremeno su mnogo pristupačniji od ostalih obojenih dijamanata. Personal prstenje sa crnim i prozirnim dijamantima daće poseban pečat vašoj veridbi.

 

Cena crnog dijamanta

Može se reći da su crni dijamanti poprilično pristupačni kad je cena u pitanju. Naročito u poređenju sa ostalim vrstama, ali i ta pristupačnost umnogome zavisi od veličine samog dijamanta.

Crni dijamanti i kako nastaju?

Crni dijamanti su neprozirni dijamanti čija je boja jednog, istog intenziteta. To je jedinstvena karakteristika ovih dijamanata budući da kod ostalih obojenih to nije slučaj.

Obojenih dijamanata svoju boju dobijaju od geoloških nečistoća kako što su nitrogen, hidrogen i bor. Crni dijamnati svoju boju i intenzitiet duguju isključivo grafitu i nasumičnim grupacijama drugih elemenata.

Razlika između crnih i prozirnih dijamanata?

Crni i providni dijamanti su skoro u potpunosti identični po sastavu kristalne rešetke. Osim činjenice da se u sastavu kristalne rešetke crnog dijamanta nalazi grafit.

Oba dijamanta nastaju pod uticajem visokog pritiska na molekule ugljenika koji se nalaze ispod Zemljine površine. To utiče na stvaranje ponavljajućeg geometrijskog šablona u kristalnoj rešetki, što na kraju rezultira nastankom ovog dragulja.

Da li je crni dijamant dobra investicija?

Generalno pink, crveni i plavi dijamanti se smatraju primarnim bojama ako želite da investirate u kupovinu ovih dragulja. Vrednost ovih dijamanata ogleda kroz činjenicu da će vremenom njihova zaliha biti sve manja, a potražnja sve veća. Imajući to u vidu, crni dijamant se može smatrati dobrom investicijom.

Što se tiče njihovog izgleda kao nakita, tu sasvim sigurno ne možete pogrešiti. Zaista izgledaju fantastično i na ženama i na muškarcima, ugrađeni u prstenje, narukvice, minđuše ili ogrlice. Podrazumeva se da ćete više uživati u ovim dijamantima ako ih kupite kao deo nakita. Kupovinom bilo kog dijamanta vi zapravo ulažete u komad večnosti koji će jednog dana naslediti vaša deca.

Verenički prsten sa crnim dijamantom?

Verenički prsten sa crnim dijamantom ostavlja snažan utisak i veridbu koja se pamti. Biće to Vaš zaštitni znak. Prstenje sa crnim dijamantom najlepše izleda u klasičnom dizajnu. Fino akcentuje prstenje od elegantnog belog zlata. Roze zlato crnom dijamantu daje raskošnu i glamuroznu notu. Crni dijamant je tu da da dozu glamura i nesvakidašnje lepote. Ono što praktično važi za sve mlade jeste da one biraju prstenje koji najviše ide uz njihovu ličnost i ukus. Verenički prsten sa crnim centralnim dijamantom poslužiće kao upečatljivo obeležje nečijeg stava. Burme sa crnim dijamantima ovoriće o vašoj neobbičnoj ljubavi i životnom stilu bez kompromisa.

Kako održavati crni dijamant?

Briga o cnom dijamantu se ne razlikuje od brige za bilo koji drugi dijamant. Najbolji način da ga očistite jeste da ga odnesete kod juvelira koji će ga bezbedno očistiti. Ako se odlučite da to uradite sami, dovoljno će biti da upotrebite mekšu četkicu i tečnost za pranje sudova. Kada ga pažljivo istrljate i isperete toplom vodom, na kraju će biti dovoljno da ga ispolirate krpom.

Ako imate želju da sebi poklonite komad nakita sa crnim dijamantom, pogledajte našu kolekciju. Odaberite model koji će zauvek biti svedočanstvo vaše ličnosti i stila!