Prosidba je čin koji otpočinje pravim rečima, a krunisan je prstenom koji savršeno oslikava vašu ljubav. Reči će doći same od sebe, a Personal se stara da odaberete onaj pravi verenički prsten za devojku iz snova.

Veridba je događaj koji će vaša verenica sa uživanjem prepričavati svima u danima iščekivanja svadbe, i zato joj treba posvetiti punu pažnju. Uz savršeno mesto i vreme, dolazi i verenički prsten koji treba da je oduševi. Pored procene oblika i kvaliteta kamena na vereničkom prstenu, evo i saveta kako da odaberete prsten koji je neće ostaviti ravnodušnom, i koji će sa zadovoljstvom nositi.

Posmatrajte njen stil i nakit koji voli

Pratite i uočavajte elemente njenih svakodnevnih, ali i svečanih stajlinga za izlaske, i zavirite u njenu kutiju za nakit; imajući u vidu ono što rado i često nosi, lakše ćete odabrati verenički prsten koji se uklapa uz njen stil.

Da li su to krupni, statement komadi, dobro dizajnirana bižuterija ili malobrojan, ali vredan nakit od zlata? Belo ili žuto? Ukrašeno dragim kamenjem, ili krajnje jednostavno, kada uopšte i nosi nakit?

Za diskretne devojke koje, kada i nose nakit, biraju lepotu jednostavnosti, odaberite prsten u tom duhu; neka kamenja ne bude previše, krupnog i šljaštećeg. Odaberite fino obrađeno zlato ili platinu, sa jednim prelepim dijamantom ili grupicom brilijanata.

Ukoliko je vaša buduća verenica, pak, glamurozna i ekscentrična, birajte krupno kamenje neobičnih boja i jedinstvene oblike, ili nešto što će pratiti ono što ona već nosi.

Roze zlato uz braon dijamante za vintage romantiku, belo zlato, platina i beli dijamanti za sigurnu, nosivu varijantu – kada znate šta tražite, u moru prstenja onaj pravi će se lako izdvojiti.

Saznajte više o njenim željama i ukusu

Posmatrali ste, zagledali i razmišljali, ali i dalje su vam potrebne još neke konkretne smernice kako biste bili sigurni da ste odabrali prsten koji će joj se dopasti?

O njenim željama i ukusima više možete saznati više i ovako:

  • pogledajte koje umetničke i juvelirske profile prati i lajkuje na Fejsbuku i Instagramu;
  • kada šetate gradom, zastanite kraj neke zlatare i pretvarajte se da gledate nešto za sebe, dok krajičkom oka gledate šta ona razgleda za svoju dušu;
  • upitajte njenu majku, sestru ili prijateljicu za savet – ali budite sigurni da vas neće odati!

Vredan i lep prsten koji je uz to još i po njenom ukusu oboriće je s nogu, ali ne samo jer je skupocen! Imaće u vidu da ste taj prsten odabrali jer je dobro poznajete, i potrudili ste se da saznate šta joj se dopada. Novac dolazi i odlazi – a ono što se pamti jeste sve što je učinjeno iz ljubavi, s pažnjom i promišljeno.

Da li je beli dijamant jedina opcija?

Naravno – nije!Iako se već dugo godina unazad proglašava jedinom opcijom dostojnom vereničkog prstena, prozirni (tj beli) dijamant nije jedini izbor kamena za verenički prsten. Crni, braon, sivkasto – plavi: dijamanti dolaze u raznim bojama, a pored njih, tu su i safiri, rubini i drugo drago kamenje, kao i polu – drago kamenje izvanrednog kvaliteta i sjaja koji dolazi do izražaja kada se izbrusi u određeni oblik do perfekcije.Kamen u boji je smeo, kreativan izbor koji može biti pun pogodak kada znate šta tražite. A pored toga – možda vaša devojka uopšte ne voli dijamante!

Saznajte pravu veličinu prstena koji nosi

Uspeli ste da u moru prstenja odaberete onaj pravi, u okviru sopstvenog budžeta i uvereni ste da će joj se dopasti – ali kada je došao red na prosidbu, prsten se pokazao kao premali ili preveliki.

Nije smak sveta! Uvek možete da zamenite prsten ili odnesete da se prilagodi veličina.

U Personal radionici smo na umu imali ljubav koja traje, pri izradi svakog vereničkog prstena. Naši komadi se kupuju za ceo život: da simbolišu vernost kojoj zub vremena ne može ništa!